Tunnbrödsbakning i bagarstugan

Denna hk fredag var extra spännande när vi bokat Vilhelminas nybyggda bagarstuga för att eleverna skulle få prova på att baka tunnbröd.

Dagens,hemkunskapsfröken heter Marianne som är bokad för att lära eleverna hur man bakar tunnbröd. Här visar hon hur degen ska kavlas/krusas och borstas!

DSC00037

Så här ser kruskaveln ut . Peter rakar ut glöden mot kanterna så kakorna kan
börja gräddas!

DSC00040   DSC00042

Sedan är det dags att skicka in brödet i den vedeldade bakugnen.

DSC00043  DSC00032

    DSC00045  DSC00048

Sedan var det dags för eleverna att prova! Nathanael kollar in hur degen jäser innan han börjar.

DSC00075 DSC00053

 Dags att borsta bort överflödigt mjöl och lägga över kakan med brödspjälkan till ugnsspaden.

   DSC00060

Här bakar Benjamin med hjälp av Ingemar!

                                                   

Simon kavlar och borstar bort mjölet på sitt tunnbröd.

DSC00055   DSC00071

Elina knådar sin deg och kavlar.

DSC00109      

Leijas, Idas och Jakobs tur.

DSC00069      DSC00077

DSC00083

Vi kavlade, borstade och gräddade tunnbröd fram till lunch och mellan varven mumsade vi på tunnbrödet och turades om att titta på solförmörkelsen som inträffade denna dag.

DSC00091        DSC00092

Vi försökte fånga solförmörkelsen på bild.

DSC00111

Stort tack till Marianne som hjälpte oss denna fm/ Elever och personal på Orion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *